Parlamentul se convoacă joi în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă

Parlamentul se convoacă joi în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă, începând cu ora 11.00. Ordinea de zi a fost aprobată la ședința Biroului permanent, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, deputații vor examina în prima lectură proiectul de lege privind etichetarea produselor cu impact energetic și inițiativa legislativă care vine să faciliteze dezvoltarea proiectelor de infrastructură energetică.

De asemenea, Parlamentul urmează să declare utilitate publică de interes național pentru lucrările de construcție a drumului R 34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare mai sunt incluse modificările legislative care au scopul de a îmbunătăți serviciile de taxi și modificarea Codului cu privire la știință și inovare. Deputații vor mai examina și inițiativele legislative privind acordarea facilităților fiscale și vamale pentru unele proiecte.

Totodată, Parlamentul urmează să examineze proiectele de hotărâre privind numirea în funcție a unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și încetarea calității de membru și de vicepreședinte al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Sesiunea de toamna a început pe 4 septembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.