Parlamentul European va adopta o rezoluţie de susţinere a integrării Moldovei în UE

Parlamentul European va adopta, săptămâna viitoare, o rezoluţie de susţinere a integrării Republicii Moldova în UE . Declaraţia a fost făcută de președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan, aflat în vizită la Chişinău. Oficialul a reconfirmat sprijinul la nivel european pentru eforturile ţării de integrare în Uniunea Europeană, transmite IPN.

„Susţinem Integrarea Europeană a Republicii Moldova, fiindcă oamenii îşi doresc acest lucru, fiindcă integrarea europeană însemnă prosperitate, dezvoltare economică, bunăstare. Vedem cum toate statele care au aderat la UE s-au dezvoltat economic şi ajungem să comparăm Polonia cu Belarus, să vedem cum integrarea europeană aduce nu doar libertate de exprimare, libertatea presei, a justiţiei, instituţii puternice, dar aduce şi dezvoltare economică. Și vedem cum statele care nu au ales calea europeană au rămas în urmă”, a declarat Siegfried Mureșan.

Președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova a informat că, săptămâna viitoare, Parlamentul European va adopta o rezoluţie importantă pentru Republica Moldova. „Parlamentul European rămâne un puternic susţinător al eforturilor de integrare a Republicii Moldova şi prima dovadă o vom avea chiar săptămâna viitoare, când în plenul Parlamentului European vom dezbate parcursul european al Republicii Moldova şi vom adopta o rezoluţie de susţinere a integrării europene, o rezoluţie în care vom vedea că Parlamentul European îşi doreşte să joace un rol puternic şi activ, inclusiv în negocierile de aderare la UE”, a subliniat europarlamentarul roman.  

Siegfried Mureșan a efectuat vineri prima sa vizită la Chișinău după ce a fost reales în funcția de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

Europa Liberă a scris astăzi că Uniunea Europeană ar putea oferi Republicii Moldova asistență financiară în sumă de 1,8 miliarde de euro pentru următorii trei ani, citând surse de la Bruxelles. Asistența ar urma să fie anunțată oficial de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe data de 10 octombrie, la Chișinău. 1,5 miliarde vor fi sub formă de credite, iar restul – granturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.