Parlamentul European a adoptat o rezoluție cu privire la începerea negocierilor de aderare la UE

Parlamentul European a adoptat o rezoluție cu privire la începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Potrivit vicepremierul Nicu Popescu, rezoluția este o recunoaștere a progreselor substanțiale în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, transmite IPN.

„Salut decizia de astăzi a Parlamentului European de aprobare a rezoluției privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, un puternic semn de sprijin pentru Republica Moldova și pentru drumul european pe care l-am ales”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene.

Potrivit lui, rezoluția este o recunoaștere a progreselor substanțiale în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, din momentul obținerii statutului de țară candidat. „Odată cu realizarea acestor progrese importante, mizăm pe sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene în vederea obținerii unei decizii favorabile în cadrul ședinței Consiliului European din luna decembrie, care să permită începerea negocierilor de aderare”, a mai spus vicepremierul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.