Paritatea diplomatică // Angajații Ambasadei Rusiei la Chișinău părăsesc teritoriul Republicii Moldova

Zeci de diplomați ruși, precum și familiile acestora părăsesc astăzi teritoriul Republicii Moldova. Un avion de cursă specială a aterizat la Aeroportul din Chișinău și urmează să preia reprezentanții Ambasadei ruse. Ulterior, aeronava va transporta la Moscova diplomații, transmite IPN cu referire la un foto-video reportaj publicat astăzi de Deschide.md.

La sfârșitul lunii iulie Guvernul moldovenesc a anunțat despre faptul că numărul diplomaților acreditați și angajaților „tehnico-administrativi” care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău va fi redus de la peste 80 de persoane la 25. Astfel, numărul diplomaților și personalului Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost echivalat cu numărul diplomaților și personalului Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. Acțiunea a avut loc în conformitate cu principiul parității  diplomatice, stipulat de convențiile internaționale de specialitate.

În plus, decizia Chișinăului vine ca urmare a numeroaselor acțiuni neprietenoase față de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum și tentativelor de destabilizare a situație interne din statul nostru.

Agenția IPN a consacrat acestei teme o dezbatere publică la care au fost analizate mai multe aspecte ale temei.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.