Părinților li se returnează excedentul aferent plăților pentru grădinițele din Tiraspol

Părinților li se returnează excedentul aferent plăților făcute anul trecut pentru grădinițele din Tiraspol. În facturile de plată eliberate a apărut o coloană suplimentară: ,,restituirea datoriei”, unde figurează suma restituită lunar. Aceasta este scăzută din plata calculată în luna pentru care este emisă factura, transmite IPN.

Noua administrație din regiune a reacționat la problema asupra căreia părinții și deputații consiliului orășenesc au atras atenția și au îndemnat în mod repetat autoritățile municipale să ia măsuri față de prețurile exagerate aplicate pentru alimentația în grădinițe.

În urma verificărilor s-a stabilit că, potrivit facturilor, costul unui prânz al copilului era majorat în medie cu 5 ruble transnistrene ($0,44). Dar au mai existat micul dejun și masa de chindie, iar în unele grădinițe - și cina. De multe ori, din această cauză, suma spre plată pentru grădiniță în 2016 aproape că se dubla.

După învestirea noii administrații transnistrene, faptele declarate au fost verificate și a fost revizuită suma de plată pentru produsele alimentare, în sensul reducerii acesteia. În plus, autoritățile orășenești se angajează să întoarcă părinților întreaga sumă datorată pentru anul trecut pe parcursul anului în curs. Despre aceasta a anunțat în cadrul întrevederii cu părinții președintele consiliului orășenesc Tiraspol Albina Ivanov.

Familiilor, copiii cărora au plecat în anul 2016 la școală, suma restituită va fi virată la conturile bancare de decontări.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.