Ouălele s-au mai scumpit

La piaţă, zece ouă pot fi cumpărate cu 20 de lei, cu doi lei mai mult faţă de săptămâna trecută. Un kilogram de brânză de oi poate fi cumpărat la preţul de acum o săptmână, de 80 de lei. Smântâna şi caşul de vaci la fel au rămas la preţul vechi, de 40 de lei kilogramul. Carnea de porc costă cel puţin 80 de lei/kg. De la 70 de lei porneşte un kilogram de carne de vită. Prețul, la fel, rămâne neschimbat, transmite IPN.

Dacă vă doriţi peşte, pentru un kilogram de crap va trebui să scoateţi din buzunare 48 de lei. Iar pentru un kilogram de caras – 40 de lei. Un kilogram de molitru porneşte de la 22 de lei.

Roşiile pot fi cumpărate şi cu 20 de lei kilogramul, în timp ce săptămâna trecută erau la preţul de 25 de lei/kg. Castreveţii costă 25 de lei, ca şi săptămâna trecută. Preţul ardeilor ajunge 18 lei, faţă de 15 cât era acum o sâptămână. Preţul unui kilogram de gogoșari porneşte de la 30 de lei, faţă de 25 de lei acum o săptămână. Pentru un kilogram de bostan, cumpărătorii vor scoate din buzunare 8 lei.

Cartofii, ceapa, morcovul sau sfecla roşie, toate pot fi cumpărate cu 6 lei, rămânând la preţul vechi. Varza se vinde cu 5 lei kilogramul, faţă de 4 lei acum o săptămână. Legătura de ceapă şi de mărar costă 3-4 lei. Ciupercile pornesc de la 23 lei/kg, faţă de 28 de lei acum o săptămână. Usturoiul este la preţul de 40 de lei.

Strugurii se vând în medie cu 12 lei. Preţul unui kilogram de mere porneşte de la 7-8 lei, iar al perelor este de 14 lei, în creştere cu 2 lei. Porumbele sunt la preţul de 20 de lei kilogramul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.