OTP Group încheie o fuziune istorică în Slovenia

OTP Group a atins un succes important în Slovenia. Astăzi, doi membri ai grupului bancar, Nova KBM d.d. și SKB banka d.d., au finalizat cu succes fuziunea juridică și operațională și vor continua să funcționeze sub un singur brand, OTP banka. Aceasta este cea mai mare fuziune bancară din istoria Sloveniei: OTP banka deține cea mai mare cotă de piață a împrumuturilor și depozitelor în Slovenia*, devenind a doua cea mai mare sucursală non-maghiară a grupului bancar internațional OTP (după DSK Bank, Bulgaria).

Noua instituție înglobează cele mai bune soluții oferite de ambele bănci. Cu 2.500 de angajați, vaste cunoștințe și soluții inovative, OTP Group va continua să ofere servicii bancare universale excelente bazate pe încredere, să stabilească relații solide cu clienții, și să contribuie la creșterea și dezvoltarea economiei slovene.

----

OTP Group este unul dintre grupurile bancare cu cea mai rapidă creștere și lider, cu o profitabilitate excepțională și o poziție stabilă de capital și lichiditate în Europa Centrală și de Est. Cu aproape 40.000 de angajați în acum 11 țări din regiunea ECE și Asia Centrală, Grupul oferă servicii financiare universale pentru 17 milioane de clienți. Fiind cel mai activ consolidator din sectorul bancar din regiunea Europei Centrale și de Est, Grupul a achiziționat și integrat cu succes 25 de bănci de la începutul anilor 2000. În prezent, Grupul OTP este lider în Ungaria, Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Slovenia**. OTP Group este listat la Bursa de Valori din Budapesta din 1995 și are o structură de proprietate diversificată și transparentă.

Recent, S&P Global Market Intelligence a publicat clasamentul celor mai bune bănci din Europa și pentru prima dată printre cele mai mari 50 de bănci europene OTP Group a fost unul dintre cele mai performante. O astfel de clasare excelentă a fost obținută datorită unei combinații sănătoase de indicatori financiari care reflectă creșterea, stabilitatea și profitabilitatea în același timp.

OTP Bank Moldova, subsidiară a Grupului OTP din 2019, este un furnizor integrat și universal de servicii financiare. Cu o abordare definită de responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank înțelege nevoile clienților și contextul actual de piață și este un partener financiar de încredere în furnizarea de servicii financiare.


*Conform datelor din 31.03.2024

**În ceea ce privește activele totale: Ungaria (31.12.2023), Muntenegru (31.12.2023), în ceea ce privește totalul creditelor: Bulgaria (31.12.2023), Serbia (30.09.2023), și Slovenia (31.03.2024)


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.