OSCE a deschis la Chişinău un centru de informare privind mediul înconjurător

Misiunea OSCE în Moldova a deschis la Chişinău un centru „Aarhus”, care urmează să ofere populaţiei informaţie şi expertiză juridică în probleme de mediu, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă difuzat de organizaţie.

„Deschiderea Centrului „Aarhus” în Chişinău este un pas important în implicarea populaţiei în chestiuni de mediu şi în promovarea dezvoltării durabile în regiune. Acesta va aduce beneficii populaţiei, mediului şi economiei, prin sporirea nivelului de cunoaştere privind problemele de mediu şi contribuirea la procesul de luare a deciziilor”, a spus şefa Misiunii OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Jennifer Brush.

Centrul „Aarhus” va reuni autorităţile, organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale din domeniul mediului înconjurător. Acesta a fost denumit în cinstea oraşului Aarhus din Danemarca, unde în 1998 a fost semnată Convenţia cu privire la accesul la informaţie, participare publică în procesul de luare a deciziilor şi accesul la justiţie în probleme de mediu.

Săptămâna trecută, Misiunea OSCE în Republica Moldova a deschis un astfel de centru şi la Bender. Până în prezent, OSCE a inaugurat centre „Aarhus”  în alte zece ţări.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.