Orașul Glodeni intră de mâine în carantină

În orașul Glodeni se instituie regim de carantină, începând de mâine, ora 08.00, având în vedere răspândirea COVID-19 în această regiune. „Credem că odată cu instituirea regimului de carantină la Glodeni o să putem lua la control evoluția și în această localitate”, a declarat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite IPN.

Cinci localități din țară se află acum în carantină. Este vorba de municipiul Soroca, localitatea Boghiceni din raionul Hâncești, orașul Ștefan Vodă, satele Carahasani și Talmaza din raionul Ștefan Vodă.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat după ședința Centrului Unic de Comandă, că pe parcursul zilei de astăzi, în Republica Moldova 50 de persoane au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, două cazuri sunt de import și 48 cu transmitere locală.

În total au fost procesate 273 de probe. Viorica Dumbrăveanu a mai spus că pentru următoarele zile autoritățile își propun intensificarea măsurilor de testare a persoanelor din grupurile de risc, în mod special din focarele locale existente.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 1712 de persoane. 35 de decese sunt asociate COVID-19.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE