Ora de dirigenție din 1 septembrie va fi dedicată Limbii române

În contextul aniversării a 100 de ani de la publicarea de către Alexei Mateevici a poemului „Limba noastră”, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, recomandă ca ora de dirigenție să se desfășoare cu genericul: „Limba noastră-i o comoară”. O notă informativă în acest sens este semnată de către ministrul Monica Babuc, transmite IPN.

„Diriginții claselor I-XII-a sunt încurajați să organizeze activități care vor fi orientate spre motivarea elevilor pentru responsabilitate civică, prin promovarea culturii comunicării, sporirii interesului pentru cunoașterea limbii române și a personalităților care au promovat cu stoicism valorile naționale, în contextul valorilor europene”, se spune în nota informativă.

Potrivit aceluiași document, festivitatea solemnă dedicată începutului anului școlar 2017-2018 va avea loc vineri, 1 septembrie, la ora 08.30, în toate instituțiile de învățământ. Evenimentul va începe cu onorarea simbolurilor de stat. Durata festivității solemne nu va depăși 45 de minute.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.