Opt personalități marcante, distinse cu titlul de Cetățean de Onoare al Capitalei

Opt personalități marcante din domeniul artei, arhitecturii, cel academic au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Chișinău. Personalitățile importante din capitală au primit însemnele titlului onorific, diploma și panglica pentru contribuția semnificativă la creșterea imaginii orașului. Acțiunea a avut loc în cadrul unui eveniment cultural-artistic consacrat Zilei Naționale a Culturii, transmite IPN.

Titlul onorific a fost acordat arhitectului Albina Kiricenco, unui dintre autorii clădirii Circului din Chișinău, care activează în domeniu mai mult de 60 de ani.

În lista personalităților se regăsește compozitorul Gheorghe Mustea. „Eu, în calitate de om de cultură, astăzi sunt onorat să primesc această distincție și sunt mândru că activitatea mea este într-un fel acea contribuție pe care o aduc și eu personal, dar desigur și activitatea mea, lucrările mele pentru făurirea culturii orașului nostru și a țării noastre”, a spus maestrul.

Cetățean de onoare al Chișinăului a devenit și istoricul Andrei Eșanu, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei. Cercetătorul a menționat că toată viața și-a dedicat-o culturii, științei, cunoașteri adevărului istoric.

Titlul onorific a fost acordat, de asemenea, actorului și regizorului Vitalie Rusu, artistului plastic Alexei Sainciuc, fraților Vasile și Vitalie Advahov, muzicieni și fondatori ai orchestrei de muzică populară, dar și artistului poporului și maestrului în artă Lidia Panfil.

„Avem oameni foarte talentați, avem oameni care sunt ambasadorii culturii aici acasă sau departe peste hotarele țării”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

Ziua Națională a Culturii este marcată în Republica Moldova pe 15 ianuarie, în semn de omagiu pentru marele poet Mihai Eminescu, născut la această dată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.