Oportunități pentru cercetători din mediul afacerilor și industriei din regiunea PaE

Cercetători din regiunea Parteneriatului Estic (PaE), inclusiv din industrie și întreprinderi mici și mijlocii (ÎMM-uri), sunt invitați să aplice pentru granturi europene pentru participarea la evenimente de brokeraj și activități similare legate de programul Horizon 2020 pentru cercetare și inovare al UE. Scopul este de a extinde rețelele științifice dintre statele membre ale UE, țările asociate care nu aparțin PaE și țările PaE, precum și de a spori numărul de participanți PaE cu propuneri de proiecte depuse la Horizon 2020, transmite ION.

Potrivit unui comunicat de presă, programul va sprijini financiar cercetătorii PaE din entități de cercetare, industrie, primării și ÎMM-uri. De asemenea, acesta va finanța și întâlnirile pregătitoare pentru elaborarea unor propuneri de proiecte pentru apeluri tematice selectate în cadrul programului. Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 31 mai 2018.

Horizon 2020” – este cel mai mare program-cadru al UE pentru cercetare și inovare, cu un buget de 77 miliarde de euro pentru o perioadă de șapte ani (2014-2020). Finanțarea este alocată în baza unor apeluri competitive, care sunt deschise pentru aplicații din partea cercetătorilor, oamenilor de afaceri și a altor organizații interesate situate în oricare din statele membre ale UE sau țările asociate Horizon 2020, inclusiv țările din Vecinătatea UE. Din octombrie 2017, Horizon 2020 a finanțat în total peste 15000 de granturi, în valoare de 26,65 miliarde de euro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.