ONG-urile de peste Nistru ar putea fi sancţionate dacă vor fi finanţate din afară

Organizaţiile neguvernamentale din regiunea transnistreană ar putea fi amendate dacă vor fi finanţate din afară. Directorul Centrului de Resurse Informaţionale „Common Home” din Tiraspol, Dmitri Gavrilov, susţine că, potrivit unor informaţii, un asemenea proiect este examinat de către aşa-zisul parlament din regiune, transmite IPN.

Întrebat ce interes ar avea administraţia  transnistreană să adopte asemenea proiect, Dmitri Gavrilov a spus că se doreşte ca toate legile să fie identice sau asemănătoare cu cele din Rusia. Un asemenea proiect Federaţia Rusă a votat în acest an, fiind stabilite şi sancţiuni penale privative de libertate.

Referitor la activitatea ONG-urilor de peste Nistru, Dmitri Gavrilov a spus că organizaţiile care colaborează sau iniţiază proiecte comune cu cele  din partea dreaptă a Nistrului sunt considerate „trădătoare”. „Acest stereotip poate fi evitat numai dacă societatea civilă din stânga Nistrului îşi va schimba atitudinea faţă de colegii săi”, a menţionat directorul  „Common Home”. Dmitri Gavrilov a mai spus că, din cauza tensiunilor la nivel politic între cele două maluri ale Nistrului, se crede că şi în sectorul neguvernamental comunicarea este dificilă, or acest lucru nu este decât o percepţie eronată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.