ONG face apel la Ministerul Justiţiei să treacă de la reforme pe hârtie la fapte

Preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, juristul Ion Dron, face apel către Ministerul Justiţiei să tracă de la reforme pe hârtie la fapte. „Reforma în justiţie nu înseamnă strategii şi rapoarte. Schemele corupte şi judecătorii corupţi sunt încă în sistem”, a subliniat Ion Dron, într-o conferinţă de presă la IPN.

Activistul a făcut apelul în contextul în care, potrivit lui, mai mulţi judecători de la Curtea de Apel Chişinău şi de la Judecătoria Botanica sunt antrenaţi în scheme de deposedare de proprietăţi. Juristul a adus exemplul unui agent economic, „Miloş M”, căruia i s-a aplicat sechestru pe bunuri.  Omul de afaceri se judecă de 5 ani cu o persoană îi invocă o datorie de peste 4 milioane de lei, în baza unei recipise false, a spus Ion Dron.

Potrivit juristului, sute de oameni de afaceri zilnic, prin intermediul deciziilor instanţelor de judecată, sunt deposedaţi de bunurile care le aparţin. Pentru nimeni nu mai este o noutate că nu plicul îi fac corupţi pe judecători, ci hotărârile prin care atentează la proprietăţile altor persoane pentru a-şi majora averile.

„A venit vremea să nu luptăm cu corupţia, ci cu oameni concreţi. Aceasta înseamnă să dăm nume şi să prezentăm fapte”, a conchis preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.