Olga Nicolenco: Viitorul premier va fi unul de sacrificiu

Viitorul premier, oricine va fi, indiferent de calităţile sale, va fi unul de sacrificiu, a declarat analistul politic, Olga Nicolenco, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Viitorul premier va trebui să taie în carne vie, să implementeze nişte reforme care nu vor fi populare”, a argumentat Nicolenco.

Referindu-se la candidatura Maiei Sandu, Olga Nicolenco consideră că dacă nu va avea susţinerea necesară, nu va reuşi nimic. „Poate să fie Sandu oricât de integră, de bună, de profesionistă, dar dacă va fi una singură în Guvern cu aceste calităţi , nu va reuşi nimic. Miniştrii ar putea să formeze o opoziţie faţă de premier”, a opinat analistul.

Nicolenco crede că negocierile au fost dure, ţinând cont de felul cum au fost partajate ministerele. „S-au produs lucruri neaşteptate, care nu pot fi numite tocmai fericite. Să luăm, de exemplu, Ministerul Educaţie, unde s-a format o echipă, s-a adoptat o strategie şi acum brusc revine unui alt partid. Sau Ministerul Justiţiei. PDM nu o dată a fost criticat pentru faptul că controlează toate organele de drept şi sistemul judecătoresc. Acum i-a revenit şi Ministerul Justiţiei. Astfel, Partidului Democrat i-a revenit tot ca să poată controla justiţia”, a declarat Olga Nicolenco.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.