Olga Nicolenco: Mă aştept ca majoritatea parlamentară creată să fie activă şi eficientă

Faptul că s-a creat majoritatea parlamentară pro-europeană este îmbucurător, dar deocamdată insuficient, deoarece existenţa unei majorităţi pro-europene nu înseamnă că părţile componente vor şti cum să gestioneze această majoritatea, că politicienii se vor comporta foarte onest faţă de votul dat. Declaraţii în acest sens a făcut comentatorul politic Olga Nicolenco. „Mă aştept că majoritatea creată să fie activă şi eficientă”, a declarat Nicolenco pentru IPN.

Expertul se aşteaptă că politicienii, destul de repede, vor partaja sferele de responsabilitate şi vor începe realizarea planului de apropiere a Republicii Moldova de UE. „Înţeleg mesajul mai multor persoane că, poate, ar trebui să luăm exemplul Ucrainei, care a adus 3 persoane străine în Guvern. Dar eu mă ambiţionez să cred că în Republica Moldova avem suficiente persoane responsabile, oneste şi necoruptibile care pot fi numite în Guvern. Nu trebuie să aşteptăm că cineva va rezolva totul pentru noi. Noi trebui să încercăm să înţelegem că avem suficienţi oameni competenţi şi profesionişti care trebuie găsiţi şi puşi în funcţii şi, nu în ultimul rând, să avem grijă de integritatea morală a fiecărui om pus în funcţie”, a spus Olga Nicolenco.

Expertul spune că în timpul campaniei electorale, în special politicienii care au creat majoritatea parlamentară, au avut mesajul că vor munci pentru ca cetăţeanul să aibă un viitor frumos. „Le transmit că viitorul a venit. Munciţi!”, a subliniat Olga Nicolenco.

Joi, 4 decembrie, la 4 zile de la desfăşurarea alegerilor parlamentare, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal au convenit asupra unei majorităţi parlamentare pro-europene. Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor, cele 3 partide au 55 de mandate în Parlament.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.