Oleg Tarnovschi vrea la Olimpiadă împreună cu fratele său

Fraţii Tarnovschi au urcat pe podium la Campionatul Mondial de kaiac-canoe, dar doar unul a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice din vara anului viitor. Oleg Tarnovschi a cucerit argintul la Milano pe distanţa de 500 de metri, dar această probă nu mai face parte din programul Jocurilor Olimpice. Oleg vrea totuşi să ajungă la Rio de Janeiro, împreună cu fratele său. „Avem timp să ne pregătim în toamnă şi iarnă. Împreună cu fratele meu vom încerca să obţinem cota olimpică la dublu”, a declarat Oleg Tarnovschi pentru IPN.

Serghei Tarnovschi, care a cucerit bronzul la mondialul din Milano, este primul moldovean care va evolua la Olimpiadă la proba kaiac-canoe după o pauză de 19 ani. Sportivul de 18 ani va concura pe distanţa de 1000 de metri. „Obiectivul meu la Milano a fost calificarea în finală. Nu credeam că voi urca pe podium”, a spus Serghei Tarnovschi.

Moldova a cucerit primele medalii la Campionatul Mondial de kaiac-canoe după o pauză de 20 de ani. Oleg şi Serghei Tarnovschi sunt ucraineni şi au primit cetăţenia Republicii Moldova în 2013.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.