OIM sprijină refugiați ucraineni cu dizabilități și copii vulnerabili din regiunea transnistreană

Organizația Internațională pentru Migrație va sprijini peste 1200 de refugiați ucraineni cu dizabilități și 200 de copii vulnerabili din regiunea transnistreană, în funcție de nevoile lor, până în iunie 2024. Ajutorul este oferit prin intermediul a patru parteneri de implementare în Republica Moldova, transmite IPN.

OIM Moldova a găzduit o ședință de coordonare privind incluziunea persoanelor cu dizabilități pentru refugiații din Ucraina în Republica Moldova pentru a ilustra rezultatele a trei proiecte implementate de OIM împreună cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și cu ONG-urile Motivație, Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, și Interaction.

Peste 2300 de evaluări ale necesităților au fost efectuate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. Peste 1300 de persoane cu dizabilități au fost asistate în funcție de necesitățile lor, iar 330 au primit sprijin pentru a accesa statutul de migrație de protecție temporară.

În cadrul ședinței a fost prezentat studiul „Accesul refugiaților cu dizabilități la serviciile de sănătate în Republica Moldovaˮ, realizat de ONG-ul Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, care va fi publicat în luna martie.

Aceste activități au fost posibile datorită sprijinului financiar al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, Guvernului Suediei și Departamentului de Stat al SUA.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.