OIM Moldova, cu sprijinul Canadei, donează zece vehicule de patrulare subdiviziunilor IGP

Inspectoratul General al Poliției a primit zece vehicule de patrulare, dar și alte bunuri, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților naționale de poliție în Republica Moldova”. Proiectul este implementat de Organizația Internațională pentru Migrație, cu suportul financiar al Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, transmite IPN.

În posesia subdiviziunilor poliției au mai intrat 40 de camere video corporale, 40 de tablete robuste, 5 truse de detectare a contrabandei de ultimă generație și 20 de stații de lucru.

Gavin Buchan, ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, a declarat că sprijinul Canadei pentru democrația, suveranitatea și securitatea Republicii Moldova este o prioritate absolută. Proiectul va ajuta Moldova să ofere oamenilor săi o viață mai sigură, permițând Inspectoratului General al Poliției să răspundă mai bine nevoilor comunităților locale.

Adrian Efros, ministrul afacerilor interne, a declarat că donațiile  vor contribui la modernizarea și eficiența forțelor de poliție. „Proiectul este o demonstrație a parteneriatului dintre națiunile noastre și un impuls pentru noi inițiative. Ne așteptăm să continuăm colaborarea cu Guvernul Canadei, pentru a aborda provocările cu care ne confruntăm și pentru a construi un viitor mai sigur și mai rezilient” a spus ministrul.

„Această contribuție va ajuta la protejarea siguranței, bunăstării și drepturilor comunităților gazdă, migranților și refugiaților și va spori capacitatea operațională a instituției de stat, consolidând în același timp încrederea comunității în instituțiile de aplicare a legii”, a declarat Ester Ruiz de Azua, șefa Misiunii OIM Moldova.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a precizat că toate aceste bunuri vor favoriza munca eficientă a polițiștilor, timpul de reacție, integritatea și, evident, documentarea calitativă în timpul serviciului.

În cadrul evenimentului, Gavin Buchan, ambasador al Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, a fost distins cu medalia „Pentru cooperare” a Inspectoratului General al Poliției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE