Oficialii au comemorat victimele atentatelor teroriste din 11 septembrie de la New York

Președintele Parlamentului Andrian Candu și prim-ministrul Pavel Filip au depus flori în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001 din New York, SUA. Atunci, aproape trei mii de oameni și-au pierdut viața, cetățeni din 90 de țări, transmite IPN.

În data de 11 septembrie 2011, patru avioane de pasageri au fost deturnate, două dintre care au distrus Turnurile Gemene. Un alt avion s-a prăbușit peste clădirea Pentagonului, iar cel de-al patrulea s-a prăbușit fără a-și atinge ținta.

„Atacurile teroriste din Statele Unite au avut un impact global. Este un fenomen resimțit de multe state, din păcate încă sunt multe victime ale teroriștilor în lume și pentru a contracara acest fenomen este nevoie de compasiune, înțelegere, solidaritate și mobilizare. În fiecare an venim aici pentru a fi alături de cetățenii SUA și de toți oamenii care au avut de suferit”, a spus Andrian Candu.

Și premierul a condamnat atacul comis acum 17 ani, calificându-l drept unul care a dus la consolidarea eforturilor în lupta împotriva unui fenomen groaznic, care nu are o justificare morală. „Atacul din 2001 a schimbat percepția omenirii despre terorism, iar întreaga lume s-a mobilizat mai bine, pentru că doar prin efort comun pot fi contracarate asemenea crime”, a declarat Pavel Filip.

Atentatele de 11 septembrie 2001au fost revendicate de gruparea Al Qaeda.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE