ODIP: Unioniştii vor ajunge vara aceasta în fiecare casă din Republica Moldova

Pe parcursul lunii iunie, în capitală, dar şi în alte câteva localităţi vor fi amplasate corturi, unde vor fi colectate semnături pentru susţinerea unirii cu România. Voluntarii vor informa oamenii despre beneficiile apropierii cu statul vecin. Acţiunea face parte dintr-o campanie de informare la nivel naţional, lansată de către de membrii Asociaţiei Obşteşti „Onoare, Demnitate şi Patrie”. Totodată, începând cu luna iulie, campania se va extinde la nivelul întregii ţări. Tinerii vor merge din casă în casă pentru a împărţi materiale informative cu privire la unire.

În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, preşedintele ODIP, Vlad Bileţchi a declarat că scopul evenimentului din centrul Chişinăului este, de asemenea, identificarea persoanelor care sunt favorabili ideii unirii cu România şi de a stabili pârghiile prin care să menţină un contact permanent cu aceştia.

De asemenea, în luna iulie membrii ODIP vor merge în mai multe localităţi din ţară unde vor informa populaţia despre unirea Republicii Moldova cu România. Vlad Bileţchi a declarat că oamenii vor fi informaţi despre beneficiile reîntregirii statului independent, indivizibil şi suveran. Potrivit lui, oamenilor le vor fi împărţite ziare pentru combaterea dezinformării.

Totodată, în cadrul conferinţei de presă a fost lansat un proiect nou al ODIP - „Unirea Neamului Românesc” (UNR). Preşedintele Asociaţiei susţine că acest proiect prevede colectarea online a semnăturilor pentru susţinerea unirii de la cetăţenii stabiliţi peste hotarele ţării. Potrivit lui, prin intermediul site-ului www.unr.md, care va fi lansat luna aceasta, cetăţenii vor putea depune online petiţii, sugestii referitoare la unire, precum şi vor raporta problemele cu care se confruntă. Vlad Bileţchi susţine că prin aceste semnături unioniştii îi vor solicita statului român să-şi protejeze cetăţeniii din Republica Moldova în cazul agresiunilor şi a încălcării drepturilor omului.

De asemenea, noul proiect prevede lansarea unei platforme de idei, sugestii, opinii despre cum ar fi oportun să se realizeze unirea Republicii Moldova cu România. Un alt scop al proiectului este protecţia juridică a celor care se exprimă în favoarea unirii.„Menirea noastră este să-i ajutăm pe cei care sunt în imposibilitate de a-şi apăra drepturile, într-o dificultate gravă ce le afectează existenţa, nu mai are un loc de muncă, este persecutat, intimidat, ameninţat zi de zi pentru faptul că este român, vorbeşte limba română”, a declarat Vlad Bileţchi.

Coordonatorul principal al proiectului UNR, Andrei Iosip, a declarat că în cadrul proiectului vor fi identificate mecanismele şi instrumentele juridice pentru a-i apăra pe românii şi cetăţenii Republicii Moldova, care sunt supuşi anumitor abuzuri din partea organelor de stat sau a persoanelor fizice şi nu au acces la asistenţă juridică specializată.

  • vlad biletchi despre campanie.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.