ODIMM marchează zece ani de activitate

Antreprenorii cu potențial de creştere şi tinerii vor fi ţinta viitoarelor programe ale Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Despre aceasta a anunțat directorul organizației, Iulia Iabanji, la o conferință de presă susținută cu prilejul marcării de către ODIMM a zece ani de activitate, transmite IPN.

„Se va pune pe rol, poate chiar anul viitor, un nou program care va fi dedicat tinerilor. Tânăra generaţie este viitorul ţării şi noi încercăm să creăm mai multe instrumente pentru a provoca tinerii să creeze o afacere, să rămână în ţară, să se implice în circuitul economic al ţării”, a spus Iulia Iabanji. ODIMM va sprijini nu doar întreprinderile care sunt la început de cale, dar şi cele care au potențial de creştere şi vor putea contribui la dezvoltarea economiei naţionale. Pentru anul viitor Guvernul a pregătit un astfel de program, spune directorul ODIMM.

Prezent la conferință, viceministrul economiei Vitalie Iurcu a dat asigurări că în continuare instituţia pe care o reprezintă va moderniza cadrul legal din domeniu pentru a susține dezvoltarea unui mediu de afaceri atractiv. „Vom continua să acordăm suportul necesar în pregătirea profesională a antreprenorilor, în dezvoltarea spiritului de antreprenorial”, a specificat viceministrul.

Şeful delegaţiei UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a opinat că pentru Republica Moldova, care este la etapa de tranziţie, sprijinul internaţional este binevenit. Sprijinul UE va continua într-un mod mai direct decât anterior. Finanțările vor veni direct către ODIMM şi nu prin intermediul Ministerului Economiei, cum este în prezent. Pentru că ÎMM sunt o contribuție foarte importantă în economie, a subliniat diplomatul european.

Și directorul oficiului Băncii Mondiale în Moldova Alexander Kremer, prezent și el la eveniment, a spus că viitorul economiei Moldovei sunt investițiile în ÎMM. „Trebuie să ne axăm pe importanţa sectorului privat în economie. În sectorul ÎMM locurile de muncă au devenit mai puţine, în timp ce în instituţiile statului numărul de angajaţi a crescut. Acest lucru trebuia să se întâmple exact invers într-o economie durabilă”, a subliniat oficialul BM.

ODIMM a fost creată la 17 mai 2007 de către Ministerul Economiei ca și organizație publică, non-profit, la autogestiune. În cei zece ani de activitate, peste 2500 de companii au primit finanțare. Au fost create 11 incubatoare de afaceri şi create peste 3700 de locuri de muncă. Printre cele mai importante programe gestionate de ODIMM sunt: Programul de Atragere a Remitențelor în Economie – Pare 1+1; Programul de Abilitare Economică a Tinerilor; Fondul de Garantare a Creditelor etc.

  • iulia iabanji despre proiectele de viitor aleodim.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.