Octavian Țîcu: Pe 15 noiembrie, votul va fi anti-Dodon, pro-Europa și pro-România

În următoarele două săptămâni, Partidul Unității Naționale va rămâne ferm angajamentului declarat în campania electorală. Susținerea PUN și a lui Octavian Țîcu va fi contra lui Igor Dodon, votul va fi unul anti-Dodon, pro-Europa și pro-România. „Noi vom ieși în acest scrutin prezidențial, pe 15 noiembrie, împotriva lui Dodon, pentru România și integrarea euro-atlantică. Ăsta este votul pe care noi ni-l dorim, cel pe care-l vom promova întotdeauna și cel pentru care vom lupta în campania electorală care va urma”, a declarat liderul PUN, Octavian Țîcu, într-o conferință de presă transmite IPN.

Octavian Țîcu a spus că este regretabil că cetățenii Republici Moldova „nu au înțeles pe deplin oferta electorală făcută de PUN în această campanie” și regretă faptul că „mulți unioniști, din frica ca Igor Dodon să nu câștige din prima, au votat pentru Maia Sandu”. „Prin asta ați slăbit, într-un fel, acest pol unionist, pentru că, dacă am fi votat politic cu încrederea pentru unionism și România, am fi fost la ora actuală al doilea partid ca importanță pe eșichierul de dreapta”, a spus Octavian Țîcu.

Totuși, PUN rămâne solidar de a întări prestanța candidatului pro-european „în speranța că nu va dezamăgi în totalitate aspirațiile lor românești și pro-europene”.  Octavian Țîcu a îndemnat toți liderii unioniști să se alăture PUN în această luptă, în condițiile în care „și-au făcut loc forțe politice dubioase, cu dosare penale pe care încearcă să le spele prin implicarea politică”.

Octavian Țîcu a mai spus că, pentru Partidul Unității Național, rezultatul pe care l-a obținut pe 1 noiembrie este satisfăcător. „Am reușit să ne impunem ca cel mai important partid unionist și cred că este un semnal clar pentru toți unioniștii din Republica Moldova, din România, din diasporă, că viitorul cauzei și idealului românesc în Republica Moldova este alături de noi”.  El a mulțumit celor peste 27 de mii de alegători care l-au votat (2% din total), considerând acest vot „o premisă importantă pentru alegerile parlamentare care vor urma”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.