Octavian Țîcu părăsește fracțiunea DA și candidează la funcția de primar al Chișinăului

Deputatul Octavian Țîcu părăsește fracțiunea ACUM Platforma DA, dar rămâne independent în cadrul blocului ACUM. De asemenea, va candida pentru funcția de primar al Chișinăului la alegerile locale din 20 octombrie, transmite IPN.

Într-un briefing de presă susținut pe 18 septembrie, Octavian Țîcu a precizat că a fost fondator al mișcării de rezistență, l-a susținut pe Andrei Năstase în campania electorală pentru Primăria Chișinăului, dar lipsa de coeziune și politizarea schimbărilor a compromis blocul ACUM.

„Nu am semnat acordul dintre blocul ACUM și PSRM, dar am susținut Guvernul Maia Sandu în declararea statului ca fiind captiv”, a spus deputatul, care a mai precizat că semnarea acordului temporar dintre PSRM și blocul ACUM i-a legitimat pe socialiști și a compromis încă o dată blocul ACUM.

„PPDA, PAS și PSRM au făcut un circ ieftin, semnând acordul după arestarea Marinei Tauber și Reghinei Apostolova, încercând prin aceasta să cumpere electoratul”, a spus Octavian Țîcu.

Deputatul a precizat că va candida la alegerile locale pentru că nu va admite ca „un isteric ca Ion Cebanu să câștige Primăria orașului Chișinău”.

„La fel, nu pot admite ca un trădător și mincinos cum este Igor Dodon să fie omniprezent într-o societate care are prevederi constituționale foarte clare”, a declarat deputatul.

Octavian Țîcu a făcut apel la o coalizare a partidelor pro-europene pentru a garanta succesul în Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.