Oazu Nantoi: Țara în care sunt votați „dodonii” este condamnată

Analistul politic Oazu Nantoi susține că statalitatea Republicii Moldova a intrat într-un proces de degradare evidentă din momentul în care guvernanții i-au trădat pe alegătorii care au susținut parcursul european. Această trădare a accelerat exodul celor care nu acceptă realitățile sufocante din Moldova și, respectiv, zi de zi se reduce numărul celor care au nevoie de Republica Moldova în calitate de stat de drept democratic.

„Țara în care sunt votați „dodonii” este condamnată”, a spus Oazu Nantoi. Opinia a fost exprimată în contextul solicitării IPN să puncteze cele mai relevante evenimente sau acțiuni care au consolidat sau, dimpotrivă, au prejudiciat valorile democrației, independenței și statului de drept, de la precedenta aniversare a independenței Republicii Moldova.

„Dacă cetățenii Republicii Moldova nu se vor opune, atunci în situația când nici UE, nici SUA și nici NATO n-au interese legate de acest teritoriul fără cetățeni, va veni izolarea internațională și „redeschiderea” spre „lucoarea de la Răsărit”. În rest, sper ca lumea să rămână satisfăcută de concertele din 27 august, plătite de Plahotniuc, Dodon și Șor”, spune Oazu Nantoi.

Potrivit analistului, Republica Moldova se transformă vertiginos într-un teritoriu în care „principiile și valorile” lumii interlope domină pe ambele maluri ale Nistrului.


Pe aceeași temă:

Ion Manole: Moldova a înregistrat un regres privind respectarea principiilor democratice

Ion Tăbârţă: Cel de-al 27-lea an de independență nu poate fi trecut la capitolul reușit

Corneliu Ciurea: În Moldova se dă o luptă pentru legitimarea sau delegitimarea guvernării

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.