O șansă în plus pentru impulsionarea relațiilor cu țările din regiunea Dunării

Cabinetul de miniștri propune Parlamentului ratificarea Acordului de finanțare pentru Programul transnațional Dunărea 2014 -2020. Acordul prevede oferirea asistenței financiare beneficiarilor din mai multe state, printre care şi Republica Moldova, sub formă de grant din fondurile Instrumentului European de Vecinătate, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată, miercuri, de executiv.
 

Eligibili pentru asistență sunt atât autoritățile publice locale, cât și cele naționale, organizațiile neguvernamentale, instituțiile educaționale. Activitățile ce urmează a fi finanțate țin de promovarea inovației, a transferului de cunoștințe și de susținere a spiritului antreprenorial în regiunea Dunării, sporirea eficienței energetice, conservarea patrimoniului natural și cultural, dezvoltarea unor sisteme de transport sigure și durabile. Vor fi sprijinite și activitățile privind punerea în aplicare a Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

 

Din cele 5 mln euro oferite Moldovei 4,5 mln euro sunt destinate finanțării proiectelor, iar 0,5 mln euro sunt cheltuieli de asistență tehnică. Acordul prevede o contribuție de 15 la sută din partea beneficiarilor care vor realiza proiectele respective.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.