O profesoară va compărea în faţa instanţei pentru maltratarea unei eleve din clasa a 3-a

O profesoară de clase primare, dintr-o localitate a raionului Anenii Noi, s-a ales cu dosar penal, fiind acuzată de procurori de „privaţiune ilegală de libertate” şi „tratament inuman şi degradant”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, declanşarea procesului penal a fost cauzată de o plângere depusă de o localnică. Femeia a comunicat că fiica sa, elevă în clasa a III-a,  vrea să se sinucidă pe motiv că a fost înjosită şi maltratată de profesoara sa. Oamenii legii au constatat În cadrul urmării penale, că, pe 9 aprilie curent, în timpul orelor, eleva a fost maltratată, intimidată şi înjosită în public de către profesoara sa.

Aceasta i-a aplicat elevei lovituri peste faţă şi a tras-o de păr, pe motiv că i-ar fi furat bani din geantă. Eleva, de asemenea, a fost privată de liberate pentru câteva ore, fiind încuiată în subsolul instituţiei. Anchetatorii au stabilit că astfel de cazuri au mai avut loc şi înainte. Expertiza psihiatrico-psihologică a constatat că minora a suferit tulburări psihologice profunde.

Procuratura din Anenii Noi a sesizat atât Consiliul raional, cât şi administraţia gimnaziului, pentru a o suspenda pe profesoară din funcţie, însă autorităţile nu au întreprins nimic până în prezent. Procurorii au finalizat examinarea cauze penale şi au expediat dosarul spre examinare Judecătoriei din raionul Anenii Noi.

De la începutul acestui an, la Procuratura Generală au parvenit 394 de sesizări despre acte de tortură şi alte forme de maltratare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.