O premieră competițională: Turneul deschis la Wushu între copii și juniori ”CUPA PRIETENIEI”


În această duminică, 26 mai, în incinta Complexului sportiv al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport a avut loc o premieră competițională pentru capitală - Turneul deschis la Wushu între copii și juniori ”CUPA PRIETENIEI”, organizat de Clubul Sportiv de Wushu ”WUDE”.

Aproximativ 30 de copii cu vârstele cuprinse între 5-16 ani din orașele Chișinău, Tiraspol, Tighina, Bălți, divizați în categorii s-au întrecut în probele tehnice (taolu), demonstrând pe covor măiestria sa prin evoluția în probe cu pumnul (stiluri de nord și de sud), armă scurtă (paloș, sabie) și armă lungă (baston sau suliță).

Din spusele Președintelui C.S.W. ”WUDE” Nicolae MIHALACHE – acest eveniment competițional are o mare semnificație pentru wushu-ul din țară și mai ales pentru cel din Chișinău, pentru că este pentru prima dată când competiții de așa nivel sunt organizate în capitală.

Toți participanții și spectatorii au rămas foarte mulțumiți de organizarea acestui Turneu , iar organizatorii competițiilor speră ca această Cupă să devină o bună tradiție prin continuitatea edițiilor viitoare.

Este cazul de menționat că în luna iulie 2013, la Buenos Aires, Comitetul Internațional Olimpic va primi hotărâre privind introducerea a unuia din 8 candidați în familia sporturilor olimpice începând cu Olimpiada din 2020, printre care este și Wushu-ul.


Wushu sau ”arta războiului” – reprezintă totalitatea artelor marțiale de origine chineză, cunoscute în Occident sub termenul de Kungfu.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.