O platformă de comunicare va ajuta persoanele cu stări depresive

Persoanele interesate vor putea obţine informaţii în domeniul sănătăţii mintale prin intermediul unei platforme de comunicare lansate pe 1 mai, în contextul majorării numărului cazurilor de depresie. 25% din populaţia Republicii Moldova este afectată de depresie, în timp ce multe cazuri rămân nediagnosticate.

Datele au fost prezentate cu ocazia lansării proiectului european pilot de binefacere DepNet, scopul căruia este crearea unei platforme online de susţinere a persoanelor cu stări depresive, anxioase şi de stres, transmite IPN.

Pagina web depnet.org oferă nu doar informaţii ştiinţifice privind depresia, ci şi un forum interactiv, care permite crearea blogului personal, temelor de discuţie, precum şi posibilitatea de a adresa întrebări specialiştilor din domeniul sănătăţii mintale. Totodată pagina conţine informaţii despre ce este depresia, cum poate fi diagnosticată, care sunt modalităţile de tratament psihoterapeutic şi farmacologic, dar şi cum să ajutăm persoana apropiată afectată de această stare.

Proiectul DepNet urmează să fie lansat în toate ţările europene, Republica Moldova fiind prima.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.