O nouă zonă sportivă va fi amenajată în parcul-pădure Râșcani

Primăria Chișinău va construi o nouă zonă sportivă în parcul-pădure Râșcani. Noile terenuri care vor fi amenajate sunt pentru diverse categorii de sport. Acestea vor lua locul celor care actualmente sunt mai multe zone improvizate, a menționat primarul general al capitalei, Ion Ceban, transmite IPN.



„Ne propunem reabilitarea acestei părți a parcului după ce anii precedenți am renovat și construit alei, inclusiv care fac legătura dintre sectoarele Râșcani și Ciocana, am instalat iluminatul, am curățat lacul și am amenajat plaja, dar și am creat zone noi pentru odihnă”, a precizat primarul general.



Anii precedenți în adiacentul parcului a fost reabilitat drumul, trotuarele și au fost create locuri de parcare. În zonă a fost reabilitat și parcul denumit „Autodrom”.



În parcul-pădure dintre sectoarele Râșcani și Ciocana municipalitatea în curând va iniția lucrările de amenajare în perimetrul și în jurul primului lac, precum și intrarea în parc. Primarul general, Ion Ceban, împreună cu echipa, a mers la fața locului pentru a vedea când încep lucrările în prima etapă. „Acest parc este foarte solicitat și ne propunem să-l modernizăm și să creăm condiții pentru toți locuitorii, dar și oaspeții capitalei. Amintesc, pe parcursul ultimilor ani, am reușit să începem reabilitarea practic a tuturor parcurilor, aleilor și zonelor verzi, dar și să creăm altele noi, a mai rămas Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, a spus edilul.



Primăria Chișinău menționează că în toate parcurile proiectele de reabilitare și amenajare sunt efectuate pe etape, astfel ca să se reușească să fie îmbunătățite condițiile în fiecare an.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.