O nouă cerere de ridicare a imunității parlamentare a Marinei Tauber

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a înaintat în Parlament o nouă cerere de ridicare a imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber. De data aceasta, parlamentarei i se impută amestecul în înfăptuirea justiției, transmite IPN.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat în debutul ședinței că demersul procurorului general interimar a parvenit miercuri. S-a solicitat încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea trimiterii cauzei penale în instanța de judecată în privința Marinei Tauber pe faptul infracțiunii – amestecul în înfăptuirea justiției.

Demersul procurorului general interimar a fost preluat de către Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități pentru examinare.

Marina Tauber a rămas mai devreme fără imunitate parlamentară, fiindu-i înaintate alte capete de acuzare, printre care și falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, precum și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat. Potrivit procedurilor, pentru fiecare faptă imputată este nevoie de un nou proces de ridicare a imunității.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.