O misiune DG SANCO este aşteptată la Chişinău

La finele lunii viitoare, în Moldova va sosi o misiune a Direcţiei Generale pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor din cadrul Comisiei Europene (DG SANCO).  Moldova se află în proces de evaluare DG SANCO pentru a obţine statut de ţară care poate să exporte produse de origine animală pe piaţa UE, transmite IPN.

„Sperăm că din 2015, Moldova să obţină dreptul de a exporta ouă de pasăre, categoria B, adică la început  din cele care sunt utilizate pentru procesare”, a declarat directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Securitatea Alimentelor, Ion Sula.

În ceea ce priveşte exportul pe piaţa comunitară a cărnii de pasăre, Ion Sula a spus că producătorii avicoli mai au de lucru. În sprijinul lor vine proiectul polonez în valoare de 100 mln euro, dintre care  90 mln destinate agriculturii, inclusiv procurării de echipamente pentru fermele zootehnice.

Din produsele de origine animală Moldova exportă pe piaţa UE doar miere de albini şi praf de ouă. Deşi în cadrul regimului preferinţelor comerciale autonome UE a acordat Moldovei cote la exportul produselor de origine animală, acestea nu au fost valorificate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.