O misiune civilă de consiliere sub egida UE urmează a fi detașată în Moldova

O misiune civilă de consiliere sub egida Politicii de Securitate și apărare Comună a UE se planifică a fi detașată în Republica Moldova. Respectiva misiune urmează a fi aprobată și lansată în viitorul apropiat. Despre aceasta a discutat vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, cu înaltul reprezentant al UE pentru politică externă și de securitate, în marja vizitei la Bruxelles, transmite IPN.

Oficialii au discutat despre aprofundarea cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul securității, despre parcursul european al Republicii Moldova și progresele obținute în realizarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

Nicu Popescu a înmânat  directorului general al Directoratului General Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE (DG NEAR), Gert-Jan Koopman, contribuția Republicii Moldova pentru Raportul de Extindere al UE pentru 2023.

Atât cu Jan Koopman, cât și cu directorul general adjunct al DG NEAR, Katarína Mathernová, șeful diplomației moldovenești a discutat despre asistența UE și despre angajamentul Republicii Moldova de a continua implementarea agendei de reforme, astfel încât negocierile de aderare să poată fi inițiate într-un termen cât mai restrâns.

Parcursul european al Republicii Moldova a fost discutat și cu europarlamentarul Siegfried Muresan. Nicu Popescu a salutat recenta rezoluție a Parlamentului European prin care se solicită începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE până la sfârșitul acestui an.

Nicu Popescu și-a asigurat interlocutorii că Moldova este determinată să muncească accelerat la agenda de reforme și să avanseze în acest mod pe calea aderării la UE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.