O mamă disperată are nevoie de ajutor

O mamă disperată are nevoie de ajutor


Elena Mosjilin din Sângera, municipiul Chişinău, are în grijă doi copii gemeni, de 13 ani, ambii cu dizabilităţi de la naştere. Şi soţul a devenit invalid după ce a suferit de tuberculoză. Femeia s-a adresat redacţiei Info-Prim Neo cu un apel de ajutor. Familia abia de se mai descurcă de la o zi la alta. Sunt zile când efectiv nu au ce mânca.

Femeia spune că ambii copii fac şcoală acasă. Fata are gradul doi de invaliditate, iar băiatul gradul I şi este imobilizat. Şi soţul este ţintuit la pat deja de trei ani. Cei circa o mie de lei care se adună din indemnizaţiile copiilor şi a soţului se duc pentru achitarea serviciilor comunale. Pentru scutece şi produse alimentare rămâne mai nimic.

Locuiesc într-un apartament improvizat din două camere de cămin, unde au făcut şi o bucătărie. Femeia spune că prin geamurile învechite suflă vântul. Dar riscă să rămână şi fără acest acoperiş deasupra capului pentru că mama sa a lăsat locuinţa moştenire unor persoane străine. Acum prin judecată încearcă să-şi restabilească drepturile la apartament.

Elena Mosjilin spune că grijile cresc odată cu venirea iernii. Pe lângă faptul că cresc facturile, nu are nici plăpumi de iarnă şi nici haine pentru copii. Femeia spune că poate s-ar descurca mai uşor dacă s-ar angaja în câmpul muncii, dar nu poate face acest lucru pentru că atât copiii, cât şi soţul au nevoie de supraveghere şi grijă continuă.

Bărbatul ar putea fi pus pe picioare dacă ar fi supus unei intervenţii chirurgicale, care nu poate fi făcută tot din cauza lipsei de bani. O intervenţie de acest gen costă peste 5 mii de euro. Şi băiatul, care este invalid de gradul I, are nevoie de reabilitare continuă. Trebuie să meargă la centrul de reabilitare de 5 ori pe săptămână, timp de câteva luni pe an. Şi dacă tratamentul este gratuit, femeia spune că are nevoie de bani pentru combustibil pentru a-l duce cu maşina, pentru că băiatul nu se poate deplasa.

Elena Mosjilin face apel către autorităţi, organizaţii non-guvernamentale, agenţi economici şi către cetăţeni simpli, dacă pot, să o ajute, pentru că este disperată şi nu ştie cum va fi ziua de mâine şi cele va pune pe masă copiilor. Cei care pot ajuta familia pot lua legătura cu Elena Mosjilin, la numărul de telefon 078 067761 sau pot suna la redacţia Agenţiei de Presă Info-Prim Neo 022 211631.

 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.