O echipă FMI vine în Moldova

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Max Alier, se va afla în vizită de lucru la Chişinău în perioada 25 septembrie - 7 octombrie 2014. În cadrul vizitei vor avea loc discuţii în contextul celei de-a doua monitorizări post-program, transmite IPN referitor al o notă informativă a Reprezentanţei FMI la Chişinău.

Statele membre, care au un nivel substanţial al datoriei faţă de FMI, sunt supuse monitorizării post-program după expirarea programelor susţinute de FMI. De regulă, pe parcursul a 12 luni, au loc două consultări în cadrul procesului de monitorizare post-program. Rapoartele experţilor FMI privind consultările date sunt discutate şi aprobate la şedinţele Consiliului de directori executivi al FMI.

Regimul de monitorizare post-program rămâne în vigoare până când nivelul datoriei scade sub pragul de 200% din cotă. Cu toate acestea, Consiliul de directori executivi al FMI poate fi de acord să pună punct monitorizării post-program, chiar înainte ca datoria să scadă până sub 200% din cotă, dacă statul promovează politici durabile şi poziţia externă a ţării este stabilă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.