O cursă aeriană pe ruta München-Chişinău, anulată din motive tehnice

O cursă Lufthansa pe ruta München-Chişinău a fost anulată vineri, 9 martie, din cauza unor defecțiuni tehnice la avion. Administrația Aeroportului Internațional Chişinău menţionează că la o oră și 45 de minute după decizia de a se întoarce, nava a aterizat în siguranță pe aeroportul din München, transmite IPN.

Cauza incidentului a fost de natură tehnică şi anume este vorba despre deteriorarea anvelopelor de la trenul de aterizare din stânga și dreapta. Partea inferioară a aripii a fost avariată substanțial, din cauza scânteii în timpul rulării.

Aeronava a decolat la ora 12.40. După decolare, a avut loc inspecția pistei și au fost descoperite bucăți de pneu. Ca urmare a investigațiilor, comandantul a fost informat și sfătuit să facă cale întoarsă, inclusiv din cauza condițiilor meteo nefavorabile de la Chișinău.

La bordul avionului se aflau 29 de pasageri și patru membri ai echipajului. Toată lumea a fost debarcată în siguranță și transportată în terminal. Pasagerii urmau să-şi continue drumul cu alte curse.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.