Numărul morților în atacul armat de la Moscova depășește 90

În atacul armat din sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova au decedat cel puțin 93 de persoane, printre care și trei copii. Oamenii au murit împușcați sau intoxicați cu gaze de ardere în urma incendiului provocat, scrie agenția rusă de stat TASS cu referire la Comitetul rus de investigații, transmite IPN.

Aceeași sursă menționează că în urma atacului armat, peste o sută de persoane, printre care patru minori, au ajuns la spital.

Autoritățile ruse anunță reținerea a patru persoane suspecte de comiterea atacului armat.

În seara zilei de vineri, în sala multifuncțională Crocus City Hall din Krasnogorsk, suburbie a Moscovei, unde urma să aibă loc un concert, s-a produs un act terorist. Martorii spun că de la două la cinci persoane au deschis focul din Kalașnikov asupra mulțimii. Imagini de la fața locului filmate de martori oculari înfățișează atacatori deschizând focul asupra civililor care aleargă speriați în toate părțile. Alte imagini video au înfățișat mai multe persoane zăcând fără mișcare în bălți de sânge în afara sălii de concerte.

„Statul Islamic” a revendicat atacul terorist de la Crocus, scrie The New York Times cu referire la oficiali americani.

Autoritățile de la Chișinău au condamnat actul terorist de la Moscova și au transmis condoleanțe familiilor persoanelor ucise și rănite. „Condamnăm cu fermitate atacul terorist din Moscova, care a luat multe vieți nevinovate. Terorismul nu poate fi justificat. Inimile noastre sunt alături de victime și de familiile acestora”, a declarat vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe.

Cetățenii moldoveni, care se află în Moscova pot solicita asistență la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă. „Dacă sunteți în Moscova și aveți nevoie de asistentă sau informații suplimentare, vă rugăm să contactați misiunea diplomatică la numerele de telefon +7 (929) 964-90-79; +7 (925) 036-41-75; +7 (926) 838-41-47 sau să ne scrieți un mesaj pe moscova@mfa.gov.md”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.