Numărul milionarilor moldoveni este în creştere

191 de moldoveni, persoane fizice, au declarat la FISC venituri de peste un milion de lei pentru anul trecut. În urmă cu un an, numărul oficial al milionarilor era mai mic cu 11 persoane, transmite IPN.

Cifrele au fost prezentate într-o conferinţă de presă organizată vineri, 5 aprilie, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat. Cel mai mare venit salarial anual declarat de către o persoană fizică a fost de 6 milioane de lei. Aceeaşi cifră a fost anunţată şi pentru 2011.

Vârsta medie a milionarilor moldoveni este de 48 de ani. Cel mai tânăr milionar are 24 de ani, iar cel mai în vârstă 82 de ani. 73% din persoanele care au declarat venituri de peste 1 milion de lei sunt bărbaţi şi, respectiv, 27% femei.

În municipiul Chişinău îşi au domiciliul 159 din cei 191 de milionari. Şapte persoane sunt din Bălţi, iar ceilalţi din raioanele Ialoveni, Anenii-Noi, Cahul, Căuşeni, Criuleni, Edineţ , Făleşti, Floreşti, Hânceşti, Orhei şi Ocniţa.

Conform datelor operative ale Serviciului Fiscal de Stat, subdiviziunile acestuia au recepţionat  215 mii de declaraţii cu privire la impozitul pe venit pentru  2012, cu 669 mai multe decât pentru 2011.  S-a majorat numărul persoanelor fizice care  au prezentat declaraţi în format electronic – 1421 de persoane, faţă de 1224 pentru 2011. La Serviciul Declaraţie rapidă au apelat 10 mii de contribuabili, persoane fizice.

În 2012 suma impozitului reţinut a fost de 1,97 miliarde de lei, cu 12,57% mai mare ca anul precedent.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.