Număr record de participanți la Săptămâna Educației Financiare cu Fundația OK și OTP Bank

Între 18 și 24 martie, patru persoane dedicate au pornit într-o adevărată călătorie a eroului financiar. În cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare (Global Money Week), trainerii Fundației OK -  Greta Hîncu, Tatiana Gaugaș, Victoria Iordachi și Valentin Creciun și-au propus o țintă ambițioasă: 900 de persoane abilitate să-și gestioneze finanțele în era digitală. Punct ochit, punct lovit! Recordul de anul trecut a fost depășit, cu un număr de 982 de participanți în total.

Conștientizând importanța învățării pe parcursul vieții, trainerii și-au propus să atragă participanți de toate vârstele,
mobilizând școli, licee, universități și companii din rețeaua largă de parteneri ai Fundației. Astfel, 154 copii, 754 tineri și 74 adulți din 20 instituții au participat la activitățile Global Money Week, printre care - liceele „Orizont”, „Heritage”, „Onisifor Ghibu”, „Gheorghe Asachi”, „Mihai Eminescu”; Colegiul Național de Comerț al ASEM, Universitatea de Stat din Moldova, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, Centrul de Tineret Trușeni și AO Asociația Generala a Învățătorilor din România, filiala din Republica Moldova (AGIRoMd), ș.a.

Activitățile din cadrul Săptămânii, ca și toate programele Fundației OK, au fost gratuite și conceptualizate pentru a fi cât mai accesibile diverselor categorii de participanți:

  • Maratonul Educației Financiare – o serie de webinare pentru studenți și profesori, disponibile participanților din toate regiunile țării;
  • Sesiuni interactive de educație financiară pentru elevi și liceeni,
  • Vizite la sala de expoziție a Băncii Naționale a Moldovei, Centrul de Formare al OTP Bank și sediul Fundației OK;
  • Workshop-uri interactive la sediile instituțiilor participante.
     

„Educația financiară nu este doar despre câștigat și cheltuit bani, ci și despre înțelegerea valorii lor. Ne bucură faptul că copiii apreciază metodele de învățare prin joc pe care le-am dezvoltat la Fundație și demonstrează un interes deosebit față de subiect, ” a menționat Valentin Creciun, trainer pentru copii și tineri, Fundația OK.

Victoria Iordachi, Trainer pentru copii și tineri, a dezvăluit care au fost subiectele de interes în acest an: „Alături de modulele populare „Sfaturi de economisire”, „Investiții în viitor” am discutat și fraudele online. Am exersat aplicarea măsurilor de securitate financiară, am analizat modul de funționare a fraudelor de tip phishing, vishing, smishing și card skimming pentru a ne proteja mai bine de ele.”

Greta Hîncu, Trainer Fitness Financiar: ”Am încercat să sporim impactul proiectului, creând un modul după conceptul „Train the Trainers” și echipând profesori din mai multe regiuni ale țării printr-o serie de webinare. Astfel, avem peste 70 profesori care au devenit ambasadori ai educației financiare, iar instrumentele și cunoștințele pe care le vor transmite, vor continua să abiliteze sute de copii.”

OTP Bank se bucură să susțină eforturile Fundației OK de a spori gradul de educație financiară în Republica Moldova. Alături de parteneri, vom continua să răspundem la cererea în creștere pentru programele de educație financiară de calitate și să susținem copii, tineri și adulți în construirea unui viitor financiar mai sigur.


OTP Bank (Moldova), subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat și universal de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank înțelege nevoile clienților și contextul actual al pieței, și este un partener financiar de încredere în furnizarea de servicii financiare. OTP Bank este fondatorul Fundației pentru Educație Financiară ”OK.”

Fundația pentru Educație Financiară ”OK” a fost creată la data de 5 Decembrie 2019, sub patronajul OTP Bank S.A. cu scopul de a contribui la creșterea gradului de educație financiară în Republica Moldova. Peste 17,000 de persoane, copii, tineri și adulți, din 36 localități din țară, au beneficiat de diverse programe de educație financiară ale Fundației.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.