Noutate la inspectoratele de poliție și izolatoarele de detenție

De astăzi, 6 februarie, la inspectoratele de poliție și izolatoarele de detenție din țară va fi repartizată „Scrisoarea de drepturi pentru persoane reținute”. Este un instrument de informare a persoanelor reținute despre drepturile garantate de lege în perioada aflării în custodia Poliției. Inițiativa este pare a parteneriatului Inspectoratului General al Poliției cu Fundația Soros-Moldova, transmite IPN.

„Republica  Moldova a făcut progrese mari în domeniul respectării drepturilor omului, acestea fiind vizibile pentru societate”, a menționat directorul Programului de Drept al Fundației Soros-Moldova, Victor Munteanu, citat într-un comunicat de presă al IGP.

Scrisoarea de drepturi este în format de postere în limbile română, rusă, engleză și găgăuză. Aceasta informează persoanele din custodia Poliției că au dreptul la asistență din partea unui avocat, la informare privind motivele reținerii, dreptul de a păstra tăcerea, dreptul de a contacta telefonic rudele sau alte persoane, dreptul la asistență medicală și alte drepturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.