Noul proprietar al pachetului majoritar al magazinului UNIC este compania Rogob

Noul proprietar al pachetului majoritar al magazinului universal central Unic din capitală este compania FPC „ROGOB” SRL. Aceasta a achiziţionat pachetul de 68174 de acţiuni, ceea ce constituie 85,45% din magazinul UNIC. Achiziţia a avut loc luni, 4 aprilie, în cadrul licitaţiei „cu strigare”, organizată de Agenţia Proprietăţii Publice. Anunţul despre achiziţie a fost făcut printr-un comunicat de presă al noului proprietar majoritar al magazinului, transmite IPN.

Directorul General al companiei Rogob, Igor Roşca, a spus că achiziţia pachetului majoritar de acţiuni a SA Magazinul Universal Central „UNIC” face parte din strategia pe termen lung a investiţiilor companiei în economia Republicii Moldova. Totodată, acesta a menţionat că achiziţia este parte componentă a planului de dezvoltare şi diversificare a afacerii.

Noul proprietat al pachetului majoritar de acţiuni a subliniat că magazinul nu-şi va schimba profilul de activitate. Acesta urmează a fi modernizat şi transformat „într-un proiect comercial interesant”, menit sa răspundă celor mai moderne trenduri şi să satisfacă necesităţile şi aşteptările locuitorilor şi a vizitatorilor Chişinăului. „Planificăm să administrăm obiectul într-o manieră care să îl tranforme într-o afacere privată de succes, un angajator important şi un important contribuabil la bugetul statului”, a precizat Igor Roşca.

Potrivit Ministerului Economiei, pachetele de acţiuni a SA Magazinul Universal Central „UNIC” (cota statului 85,45%), au fost adjudecate la preţul de peste 252 milioane de lei.

Potrivit informaţiilor de pe pagina oficială a site-ului Rogob, aceasta este o companie din Republica Moldova, care produce salam şi delicatese din carne.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.