Noul coordonator rezident al ONU în Moldova s-a întâlnit cu şeful statului

Nou coordonator rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi reprezentant permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova, Dafina Gercheva, s-a întâlnit cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti, cu ocazia preluării mandatului. Oficialul ONU a anunţat drept prioritare pentru perioada următoare proiectele de consolidare a capacităţilor instituţionale, care au drept scop dezvoltarea economică şi socială a ţării, precum şi protecţia mediului, transmite IPN.

Şeful statului a apreciat numeroasele programe derulate în Republica Moldova pe parcursul ultimelor decenii de către agenţiile specializate ale ONU, care au contribuit la ameliorarea substanţială a condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor moldoveni. Preşedintele Nicolae Timofti a menţionat asistenţa acordată de Oficiul local PNUD pentru realizarea reformelor în justiţie, educaţie şi protecţia drepturilor omului.

Preşedintele ţării a reiterat angajamentul autorităţilor de la Chişinău de a coopera cu reprezentanţa ONU pentru implementarea prevederilor Cadrului de Parteneriat dintre Naţiunile Unite şi Republica Moldova pentru perioada 2013 – 2017.

Anterior, funcţia de reprezentant permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), a fost ocupată de către Nicola Harrington-Buhay.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.