Notificare pentru Agenţia IPN după conferinţa lui Vitalie Ţaulean din 27.11.14

Conducerea Partidului pentru Neam și Țară se declară surprinsă și șocată de actul de trădare, comis de unul dintre oamenii pe care formațiunea i-a plasat în fruntea listei sale electorale.

După lansarea spotului de campanie al PpNȚ „Opriți partidele războiului” primii care au atacat formațiunea, au și depus contestări la CEC, au fost Partidul Patria al lui Renato Usatii și Partidul Socialiștilor al lui Igor Dodon. Este explicabil această reacție, prin care cei doi concurenți confirmă că sunt aserviți intereselor rusești și au pe liste candidați implicați în pregătirea unor acțiuni radicale în Republica Moldova. Noi îi considerăm „partide ale războiului” și am decis că este de datoria noastră să folosim timpii de antenă conform legii și să tragem un semnal de alarmă pentru cetățenii Republicii Moldova, care încă nu înțeleg ce pericole îi pasc pe 30 noiembrie și după această zi importantă pentru Neam și Țară.

Este firesc că ne-am verificat datele, am consultat experți politici, am discutat cu potențiali donatori, iar unii dintre aceștia au acceptat să susțină financiar campania PpNȚ care promovează mesajul de avertizare, pentru a preveni declanșarea unui război civil în Republica Moldova, așa cum vedem astăzi în Ucraina. Am consultat acțiunea noastră și cu reprezentanți ai unor partide, care au mai multă experiență în ce privește gestionarea chestiunilor de securitate și ordone publică în stat, ceea ce este normal pentru politicienii responsabili, chiar dacă ei fac parte din partide mici.

Cu regret, suntem nevoiti sa constatăm că Vitalie Țaulean nu este nici politician, nici un bărbat responsabil, care să înțeleagă și să pună interesul național mai presus de rătăcirile personale. Domnia sa a ales sa atace PpNȚ, președintele formațiunii și campania anti-extrimism „Opriți partidele războiului”! Noi considerăm că poate fi o singură explicație a unui asemenea gest de trădare a partidului și a intereselor naționale pe care am făcut totul pentru a le exprima public – dacă Țaulean a fost racolat de serviciile speciale rusești și de socialistul trădător, Igor Dodon! Primul argument al acestei aprecieri este faptul, că Țaulean a prezentat o înregistrare făcută ilegal, fără mandat, a unei convorbiri oarecare, ce nu are nici o relevanță. Asmenea capacități și metode nu sunt la îndemâna unui simplu avocat, dar acest subiect va ține de o calrificare aparte, în instanțele de judecată. Considerăm că acest semnal trebuie să fie preluat de instituțiile statului, care investighează în aceste zile structurile infiltrtate pe teritoriul Moldovei petnru a destabiliza situația internă din țară!

Serviciul de presă al PpNŢ

________________________________________________

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.