Nimic nu uneşte mai mult decât o victorie comună, Vadim Pistrinciuc

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vadim Pistrinciuc, consideră că obţinerea posibilităţii de circulaţie liberă în Europa are semnificaţia unui simbol al victoriei comune a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova care contribuie mult la consolidarea societăţii. Aprecieri în acest sens Vadim Pistrinciuc a formulat în cadrul interviului acordat Agenţiei IPN „Sunt patru milioane de argumente privind importanţă istorică a liberii circulaţii în Europa”.

„Acest eveniment, dobândirea acestui drept este o recunoaştere a meritelor cetăţenilor Republicii Moldova, a luptei, efortului pe care l-am depus cu toţii. Nu ştiu dacă este ceva mai unificator decât o victorie comună. Imaginaţi-vă că state mai mari, din regiune şi nu doar, aspiră de decenii să aibă acest drept. Republica Moldova a reuşit acest lucru. Europa ne-a spus DA! Fiindcă suntem mai buni, mai liberi şi facem paşi importanţi pentru dezvoltarea ţării. Acest fapt împlinit ne uneşte pe toţi, indiferent de ce limbă vorbim, ce naţionalitate declarăm. Este un drept al tuturor, fapt ce ne face mai puternici. Bunăoară, am privit cu atenţie un reportaj la un post de televiziune – primul cetăţean, care a trecut frontiera de vest fără viză, a mers 70 km pe jos, era un vorbitor de rusă. Cineva critica acest lucru – eu sincer m-am bucurat. Este un drept al tuturor – al românilor, moldovenilor,ucrainenilor, ruşilor – tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus vicepreşedintele PLDM. 
 
Solicitat să expună câteva argumente în favoarea aprecierii „de importanţă istorică” dată de o parte a clasei politice  regimului liberalizat de vize, Vadim Pistrinciuc a opinat că există peste „patru milioane de asemenea argumente”. „Sunt peste patru milioane de argumente de ce este un fapt împlinit de importanţă istorică – câţi cetăţeni, atâtea argumente. Fiecare familie, va avea de beneficiat ca urmare a abolirii regimului de vize. Acum sau peste ceva timp. Reunirea familiilor, oportunităţi de călătorie, mobilitate studii şi afaceri pentru cei tineri, în primul rând. Nu în ultimul rând: mobilitatea este un avantaj economic – şi în mod evident va avea un impact economic asupra Republicii Moldova. Călătoria liberă înseamnă contacte şi viteză - lucruri principiale pentru afaceri şi, în consecinţă, crearea locurilor de muncă. Dar aş dori să mă refer şi la un alt argument. Sentimentul victoriei comune. Mândria naţională, a completat vicepreşedintele PLDM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.