Nicu Popescu: Suntem uniți cu România în condamnarea acestui război

Suntem uniți cu România în condamnarea acestui război. A declarat vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, la conferința susținută alături de omologul său român, Bogdan Aurescu, transmite IPN.

„Suntem uniți în dorința și efortul nostru comun de a păstra pacea în Republica Moldova. Suntem uniți în protejarea cetățenilor noștri de efectele adverse ale acestui război. Uniți în lucrul nostru comun de a aduce țara noastră în Uniunea Europeană”, a mai spus Nicu Popescu.

Vicepremierul  a menționat că Republica Moldova trebuie să-și consolideze sectorul de apărare. „Țara noastră este determinată să-și consolideze sectorul de securitate și apărare, inclusiv cu ajutorul României. Date fiind toate provocările hibride cu care ne confruntăm, avem nevoie de ajutorul prietenelor noștri pentru a ne apăra”, a menționat șeful diplomației moldovenești.

Ministrul roman de externe, Bogdan Aurescu, a declarat că anul 2022 a fost unul complicat, dar buna comunicare dintre autoritățile de la Chișinău și București a constituit un factor important în depășirea obstacolelor. „Noi avem o discuție foarte aprofundată despre cum să contracarăm impactul negativ al războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. Chișinăul resimte consecințele acestui război. Bombardamentele din Ucraina au afectat importul de energie electrică și atunci România a intervenit prompt, a luat măsuri urgente. România va fi permanent alături de Republica Moldova atunci când va fi nevoie, acesta este rostul vizitei mele aici, la Chișinău”, a declarat ministrul roman al afacerilor externe.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.