Nicu Popescu, în discuții cu primul ambasador al Regatului Țărilor de Jos cu reședința la Chișinău

Deschiderea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău va contribui la consolidarea legăturilor și la intensificarea dialogului politic între țări, a declarat șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, care l-a salutat la MAEIE pe primul ambasador al Regatului Țărilor de Jos cu reședința la Chișinău, Fred Duijn, transmite IPN.

Nicu Popescu a menționat că inaugurarea unei ambasade reprezintă și un mesaj puternic de susținere a securității Republicii Moldova și a celei regionale. „Faptul că ambasadele vin și nu pleacă este un lucru benefic pentru noi. Am exprimat încrederea că această nouă ambasadă va juca un rol important în promovarea cooperării economice, comerciale și culturale dintre Republica Moldova și Țările de Josˮ, a afirmat ministrul.

Șeful diplomației Republicii Moldova a reafirmat angajamentul ferm al Moldovei față de valorile europene. „Am exprimat încrederea că prin cooperarea strânsă cu Țările de Jos și cu celelalte state membre ale UE vom reuși să avansăm pe calea aderării la blocul comunitar”, a spus oficialul moldovean.

Ministrul de externe al Regatului Țărilor de Jos, Wopke Hoekstra, va efectua în perioada 19 - 20 aprilie o vizită de lucru în Moldova.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Regatul Ţărilor de Jos au fost stabilite la 10 iulie 1992. Până în prezent între Republica Moldova şi Olanda au fost încheiate 21 de tratate şi acorduri bilaterale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.