Nicu Popescu anunță soluționarea definitivă a statutului sediului consulatului de la Odesa

Vicepremierul Nicu Popescu a efectuat o vizită la Consulatul de la Odesa, Ucraina, anunțând soluționarea definitivă a statutului sediului misiunii. Potrivit lui, timp îndelungat statutul s-a aflat în suspans ca urmare a unor acțiuni ilegale ale fostelor guvernări. În prezent consulatul și terenul aferent aparțin statului, a precizat oficialul, citat de  IPN.

„M-am întâlnit cu angajații instituției consulare pentru a discuta despre problemele cetățenilor și ale echipei noastre de aici în condițiile agravării situației de securitate din cauza agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei”, a declarat Nicu Popescu.

Vicepremierul precizează că în cadrul vizitei a văzut rezultatele lucrărilor de reparație a sediului, prima etapă a cărora a fost finalizată recent. „Condiții mai bune pentru cetățeni este mesajul simplu pe care îl promovez în susținerea diasporei. După crearea condițiilor mai bune la Milano, și acum aici, la Odesa, vom îmbunătăți situația și în alte consulate ale țării noastre”, a notat ministrul.

Nicu Popescu i-a transmis medalia „Meritul diplomatic” consulului Republicii Moldova la Odesa, Ion Ciornîi, pentru curajul de care a dat dovadă și loialitatea pentru serviciul în interesul cetățenilor în aceste circumstanțe dificile. Potrivit lui, în perioada de război, Consulatul nu și-a sistat nici pentru o zi activitatea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.