Nicolae Timofti, la Bucureşti, s-a pronunţat pentru intensificarea contactelor pe linie parlamentară

Preşedintele Nicolae Timofti s-a pronunţat în favoarea intensificării contactelor pe linie parlamentară la întrevederea cu preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, şi cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache. Şeful statului s-a aflat într-o vizită oficială la Bucureşti în perioada 16-17 februarie, transmite IPN.

Potrivit Preşedinţiei, şeful statului şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va găsi o cale pentru a evita o nouă criză politica la etapa alegerii preşedintelui, la sfârşitul lunii martie, şi va continua reformele de pe agenda europeană. De asemenea, Nicolae Timofti a menţionat că ţara va îndeplini condiţiile României pentru obţinerea primei tranşe din împrumutul de 150 de milioane de euro, iar, în acest sens, la prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de primăvară va fi abordată problema vulnerabilităţilor din sistemul financiar bancar.

Şeful Senatului român a declarat că România este interesată de stabilitatea şi de menţinerea cursului european al Republicii Moldova. Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că ţara trebuie să recupereze întârzierile înregistrate în implementarea Acordului de Asociere pentru a recăpăta susţinerea şi încrederea partenerilor externi de dezvoltare, a Fondul Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, l-a asigurat pe Nicolae Timofti că orice proiect care ţine de Republica Moldova va avea susţinere în Parlamentul României.

În discuţie au mai fost aduse proiectele de interconectare energetică, de pe agenda comună, şi posibilitatea lansării unui program de înfrăţire a localităţilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.