Nicolae Timofti despre funcţia de premier: Sunt şanse egale pentru toţi

Şeful statului, Nicolae Timofti, susţine că există şanse egale pentru toţi candidaţii la funcţia de prim-ministru. Preşedintele ţării, a declarat în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune că planifică ca aproximativ în două săptămâni să se finalizeze consultările privind desemnarea unei candidaturi, iar apoi să ia o decizie, tranmsite IPN.

Nicolae Timofti a menţionat că în Constituţiei există o prevedere imperativă potrivit cărei preşedintele este obligat să consulte fracţiunile parlamentare privind desemnarea unei candidaturi pentru funcţia de premier şi din acest motiv au fost iniţiate negocierile. Eu planific ca aproximativ timp de 2 săptămâni să se finalizeze aceste consultări, iar apoi să iau o decizie”, a notat Nicolae Timofti, precizând că, deocamdată, nu este gata să se expună asupra unei candidaturi.

Şeful statului a declarat că este sigur că va fi identificată o candidatură pentru funcţia de prim-ministru. „Nu este lipsă de cadre. Şanse sunt egale pentru toţi, aşa şi am spus-o şi o reconfirm. Candidaţii cu calităţile respective vor avea şanse egale pentru a fi numiţi în această funcţie, inclusiv domnul Filat”, a spus şeful statului.

În şedinţa din 5 martie, Parlamentul a votat, cu 54 de voturi pro, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului Filat. Aceasta a fost susţinută de deputaţii PCRM, PDM, de către deputaţii neafiliaţi Mihai Godea şi Sergiu Sârbu, precum şi de patru parlamentari din grupul socialiştilor. Ulterior, prim-ministrul Vlad Filat a prezentat demisia Cabinetului de miniştri. După aceasta, şeful statului a dat start consultărilor cu fracţiunile parlamentare pentru a identifica o nouă candidatură pentru funcţia de premier.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.