Nicolae-Ionel Ciucă este la Chișinău

Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, se află la Chișinău pe linie de partid. În debutul vizitei sale, oficialul român a adus un omagiu marelui poet Grigore Vieru. „Creațiile sale ne vorbesc și astăzi despre cele mai importante valori pe care le avem: iubirea de neam și de patrie. Alături îi stau acum Doina și Ion Aldea Teodorovici - voci emblematice care au devenit simboluri ale renașterii naționale a Republicii Moldova. Să îi păstrăm mereu în amintire ca repere culturale și artistice de mare prețˮ, a menționat Nicolae-Ionel Ciucă, citat de IPN.

Fiul lui Grigore Vieru i-a făcut un cadou oficialului român, un manuscris original al lui Grigore Vieru scris în 1971, în orașul ucrainean Truskaveț și o ediție limitată de poezii, pe care Nicolae-Ionel Ciucă a promis să le doneze Senatului pentru „a fi puse la loc de cinste în expozițieˮ.

Președintele Senatului României a menționat că pe 27 martie se sărbătorește Unirea Basarabiei cu România și săptămâna viitoare se împlinesc 106 ani de la acest eveniment. „Am venit astăzi să-i cinstim pe cei care au trudit cu toată ființa lor întreaga viața lor pentru a păstra vie memoria evenimentului de la 1918. Și consider că este important, dincolo de acest gest de recunoștință pentru ceea ce au făcut acești oameni, să transmitem un mesaj către generația tânără și generația tânără să ducă mai departe ceea ce parte dintre noi am trăit, văzându-i și pe Grigore Vieru și soții Teodoroviciˮ, a declarat oficialul român.

Nicolae-Ionel Ciucă a precizat că a venit în Moldova în calitate de președinte al Partidului Național Liberal.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.